Kondom Typer


 

De fleste kondomer har en reservoir tip eller patte ende, hvilket gør det lettere at rumme mandens ejaculate. Kondomer kommer i forskellige størrelser, fra tæt til større og former. Bredden varierer ofte fra 49 mm til 56 mm. Størrelser fra 45 mm til 60 mm findes dog. 

 

Naturlig latex

Durex Natural kondomer 12stk
Durex Natural kondomer 12stk

En unrolled latex kondom Latex har fremragende elastiske egenskaber: Trækstyrken overstiger 30 MPa, og latexkondomer kan strækkes over 800% før brud. I 1990 fulgte de ISO-sætte standarder for kondomproduktion (ISO 4074, Natural Latex Rubber Condoms), og EU fulgte med CEN-standarden (Direktiv 93/42 / EØF om medicinsk udstyr). Hver latex kondom testes for huller med elektrisk strøm. Hvis kondomet passerer, rulles det og pakkes. Derudover er en del af hvert parti kondomer underlagt vandlækage og luftprøvning.  Mens fordelene ved latex har gjort det til det mest populære kondommateriale, har det nogle ulemper. Latex kondomer er beskadiget, når de anvendes med oliebaserede stoffer som smøremidler, såsom olieolie, madolie, babyolie, mineralolie, hudlotioner, sunde lotioner, koldt cremer, smør eller margarin.  Kontakt med olie gør latex kondomer mere sandsynligt at bryde eller glide af på grund af tab af elasticitet forårsaget af olierne. Endvidere udelukker latexallergi anvendelsen af ​​latexkondomer og er en af ​​hovedårsagerne til brugen af ​​andre materialer. I maj 2009 godkendte USA Food and Drug Administration en godkendelse til fremstilling af kondomer sammensat af Vytex,  latex, der er blevet behandlet for at fjerne 90% af proteinerne, der er ansvarlige for allergiske reaktioner. En allergenfri kondom lavet af syntetisk latex (polyisopren) er også tilgængelig.

 

Syntetisk

De mest almindelige non-latex kondomer er lavet af polyurethan. Kondomer kan også fremstilles af andre syntetiske materialer, såsom AT-10 harpiks og senest polyisopren. Polyurethan kondomer har en tendens til at være den samme bredde og tykkelse som latex kondomer, med de fleste polyurethan kondomer mellem 0,04 mm og 0,07 mm tykt. Polyurethan kan betragtes som bedre end latex på flere måder: Den udfører varme bedre end latex, er ikke så følsom over for temperatur og ultraviolet lys (og dermed har mindre stive opbevaringskrav og længere holdbarhed) kan bruges sammen med oliebaserede smøremidler , er mindre allergifremkaldende end latex og har ingen lugt. Polyurethan kondomer har fået FDA godkendelse til salg i USA som en effektiv metode til prævention og hiv forebyggelse, og under laboratoriebetingelser har vist sig at være lige så effektive som latex til disse formål. Imidlertid er polyurethan-kondomer mindre elastiske end latex-stoffer, og de er mere tilbøjelige til at glide eller knække end latex, mister deres form eller bunke mere end latex og er dyrere. Polyisopren er en syntetisk udgave af naturgummilatex. Mens det er betydeligt dyrere, har det fordelene ved latex (som at være blødere og mere elastiske end polyurethankondomer) uden proteinet, der er ansvarlig for latexallergier. Som polyurethankondomer siges polyisoprenkondomer at gøre et bedre arbejde med at transmittere kropsvarme. I modsætning til polyurethan kondomer kan de ikke anvendes med et oliebaseret smøremiddel.

Ribbet og knoppet

Durex Excite me kondomer 12 pack
Durex Excite me kondomer 12 pack

En ribbet kondom Tekstureret kondomer omfatter besat og ribbet kondomer, som kan give ekstra følelser til begge partnere. Stifterne eller ribbenne kan være placeret på indersiden, udvendig eller begge dele; Alternativt er de placeret i specifikke sektioner for at tilvejebringe rettet stimulering til enten g-spot eller frenulum. Mange teksturerede kondomer, der reklamerer for “gensidig glæde”, er også pæreformede på toppen, for at give ekstra stimulering til penis. Nogle kvinder oplever irritation under vaginale samleje med studded kondomer.

Kondomer med smag

Skins kondomer smag 12 pack
Skins kondomer smag 12 pack

I lighed med nyhedskondomer er det hele et spørgsmål om præference når det kommer til smagsstoffer. De er bare almindelige latexkondomer, der er omfattet af smagsstoffer, hvilket gør dem lige så effektive til deres ikke-kirsebærinfunderede modstykker. Men hvis du synes at have en mærkelig reaktion ned mod syd, skal du springe over det tilsatte smagsstof for at se, om det er synderen

Ultra tynde 

Kondom Trojan Ultra thin 12-Pack
Kondom Trojan Ultra thin 12-Pack

Mange mennesker sværger ved ultra tynde latex kondomer, der anvender dem som en barrieremulighed, der ikke helt reducerer sexede fornemmelser. Men betyder tyndere materialer, at de er mere tilbøjelige til at bryde? Ikke nødvendigvis. “De fleste kondomfejl er, at kondomet ikke bliver brugt hurtigt nok, eller hvis det ruller væk, mens du stadig er inde i nogen,” siger Streicher. “Det har intet at gøre med typen af ​​kondom”.